Isabel Sierra: Oportunitat federal

Ens trobem en un moment de “reconeixement” de la crisi política que ja tota Espanya incorpora com un fet. Cercar les solucions també està en l’agenda dels projectes polítics i socials.

«Tothom coincidim en que ens trobem en un moment de complexitat a la política catalana i espanyola.  La reivindicació independentista ha fet esclatar un consens constitucionalista amb tints conservadors que no podia durar eternament. Cap Constitució dura per sempre, certament i segurament la nostra ha tingut força consistència per a superar una transició cap a la democràcia prou exemplar i consolidar una reforma territorial i política en l’establiment del sistema de les autonomies.  Es fa del tot evident, a dia d’avui, que la construcció i desenvolupament estable d’un futur a Espanya, passa clarament per una evolució democràtica a partir de les actuals autonomies.

Si be es cert que no totes les comunitats autònomes poden viure amb la mateixa intensitat i presa aquesta realitat, a Catalunya més de la meitat de la població ens trobem en la necessitat d’encetar un procés de reforma ferma i estable cap a un major nivell de autogovern i, alhora, responsabilitat.  Per la gent d’esquerres, el camí és la construcció federal del nostre Estat, a partir del reconeixement de les diferències culturals i sociològiques dels diferents pobles que l’integren i d’un entramat institucional clar i eficient que vetlli per la equitat i igualtat de drets a tot l’estat».

Lee el artículo completo en la web del Club Còrtum

Deja un Comentario

Tu email no será publicado.